Тамақтану сапасына мониторинг жүргізу жөніндегі комиссиялардық (бракераждық) асхана жағдайын тексеруі » НШ №38 Қызыл-сай
Жамбыл облысы әкімдігінің білім басқармасы
Меркі ауданының білім бөлімінің
"38 бастауыш мектебі"
коммуналдық мемлекеттік мекемесі
Қабылдау бөлімі :
+7(72636) 43-50-93
Есепші бөлімі:
+7(72636) 23-11-37
Нашар көрушілер
нұсқасы
» » » Тамақтану сапасына мониторинг жүргізу жөніндегі комиссиялардық (бракераждық) асхана жағдайын тексеруі
28
февраль
2024

Тамақтану сапасына мониторинг жүргізу жөніндегі комиссиялардық (бракераждық) асхана жағдайын тексеруі

Тамақтандырудың сапасына мониторинг жүргізу туралы ақпарат

Мектепте тамақтандырудың сапасына мониторинг жүргізу комиссиясының асхананы санитарлық-гигиеналық тазалығын тексеру
Ақпарат                                                                                                                                               
Мақсаты: Асханадағы жұмыстың ұйымдастырылуы,асханадағы санитарлық-гигиеналық жағдай мен тамақ дайындау сапасын тексеру,                                                                    
2024 жылдың ақпан айының 28 күні мектепішілік мониторинг жүргізу   (бракераж) комиссиясы мектеп асханасының жұмысын және санитарлық талаптардың орындалуын бақылады.
      Тексеру кезінде төмендегі жұмыстар бақыланды:
1.Ыдыс-аяқтардың сапасы;
2.Асхананың санитарлық-гигиеналық жағдайы
3.Күнделікті астың ас мәзіріне сай дайындалуы,тамақтың сапасы,нормаға сәйкестігі;
4.Азық-түліктердің талапқа сай сақталу жайы.
               Бақылау кезінде анықталды:
Мектеп асханасының тазалығы қалыпты жағдайда. Күнделікті ас мәзірі бекітіліп ілінген.Тамақ  ас мәзірі бойынша дайындалған,нормаға сәйкес.Тәуліктік ас сынамалары бар,тоңазытқышқа тауарлар көршілестігі дұрыс қойылған.Ыдыс-аяқтары жеткілікті,сапасы жақсы сынық ыдыстар жоқ.Аспазшыныңың сырт келбетіне ескерту айтылды.
             Қорытынды:
1.Асхананың санитарлық-гигиеналық жағдайы талапқа сай
2.Ас мәзірі талабы сақталған,өлшем нормалары тура.
3. Тамақ өнімдерінің сапасын, оларды тасымалдау, жеткізу, түсіру, сақтау шарттары бар.
      Ұсыныс:
  • - тамақ өнімдерінің сапасын, оларды тасымалдау, жеткізу, түсіру, сақтау шарттары;
  • - өнімдерді өткізу мерзімдері;
  • - тамақ дайындау сапасы;
  • - ас блогы қызметкерлерінің жеке гигиена ережелерін сақтауын ескерту.